Колко крачки на ден?

Добрата новина е, че според едно ново проучване на СЗО, се намалява броят на крачките, направени на ден, за по-добро здраве. Стряскащото, за по-малко спортните натури, число от 10 000 ежедневни крачки се редуцира до 4400 крачки на ден, необходими да извървим за намаляване риска от ранна смърт. Тези данни са публикувани в списанието JAMA Internal Medicine. При всички случаи ходенето пеш е полезно за здравето ни! Тук важи максимата, колкото повече, толкова по-добре, но предвид ежедневната персонална натовареност, възрастта и съпътстващи заболявания, всеки сам трябва да сложи своята горна граница.

Фактите сочат, че всеки 8 от 10 французи правят по-малко от 10 000 крачки на ден, 57% от анкетираните правят по-малко от 7500 крачки и всеки трети не достига до 5000 крачки на ден. Проучването на американци и японци сочи необходима средна активност от 7578 крачки.

Заседналият начин на живот!

Заседналият начин на живот е един от съвременните бичове за нашето здраве. Средно европейките седят по 7 часа на ден. За французойките числото е 7ч25мин, докато за финландките са само 5ч47мин.

Всеки 7 от 10 жени подценяват рисковете за здравословното си състояние, свързани със заседналия начин на живот. За да се справим с дългите часове прекарани зад бюро, се препоръчва ходенето пеш до работа, когато това е възможно или просто хванете метрото или автобуса от по-далечната спирка и слезте една спирка по-рано. Не ползвайте асансьор или просто действайте на същия принцип като с превозното средство – хванете го от по-горен етаж или слезте от него на по-преден етаж. Използвайте обедната почивка за разходка в района на работата ви или отидете до офиса на колега, за да му дадете нужната информация, вместо да му изпратите имейл. Говорим за прости стъпки към увеличаване на физическата активност, без това да ни коства прекалено усилие или много време.

42% от анкетираните жени са изтъкнали като пречка за своя заседнал начин на живот ограниченото време, 36% - липсата на мотивация. А, като мотивиращи фактори да променят поведението си са посочили медицински препоръки (24%) и дейност със семейство и приятели (23%). И друг път сме обръщали внимание, че по-добри резултати се постигат, когато интересът е групов, а не индивидуален. Ето защо, постарайте се да ангажирате колеги, приятели и семейство за постигане на по-висока физическа активност. Не пренебрегвайте мобилното приложение на телефона си или крачкомера в джоба ви, които ви показват изминатото през деня разстояние. Ходенето пеш е здраве, особено в парка, сред природата, по морския бряг … Особено, когато споделяме разстоянията с приятна компания!

Ако се задъхвате, защото килограмите ви са повечко, не се колебайте да опитате нашата хранителна добавка Z-2 програма Редукция - Какао! С нея по-безболезнено и по-пълноценно ще постигнете контрол на теглото!

Comments are closed.