9 грешки, които да избягваме, когато почистваме кожата си

Девойка, която прави фитнес, пие вода и се грижи за кожата сиОсновно правило е, че преди да легнем, трябва да почистим добре кожата на лицето си. Това по никакъв начин не може да бъде поставено под съмнение! Но ето поредицата от грешки, които можем да допуснем и вместо да съхраним и подхраним кожата си, да я нараним или да причиним по-бързото й стареене. Съветва ни френската дерматоложка д-р Марк.

Грешка 1 - Вечер се сещаме да премахнем  грима си с лосион, почистващо мляко или почистващ сапун. Да, както вече казахме, това е необходим ритуал, ако човек иска да има красива кожа.  От друга страна, има едно нещо, което почти забравяме – да измием ръцете си, преди да се разгримираме! Почистването на кожата трябва да се извършва с чисти ръце, за да се избегне всяка възможност за инфекциозно заразяване!

Грешка 2 - Студена вода през лятото и топла вода през зимата? Не, съвсем не! Горещата вода не се препоръчва за кожата, тъй като причинява вазодилатация (разширяване на кръвоносните съдове на лицето) и може да изостри зачервяване на лицето, предупреждават дерматолозите. Прясна и хладка вода е най-подходящата за почистване на кожата.

Грешка 3 – Без значение какво средство за разгримирване ползвате – пяна, лосион, мляко, сапун – винаги изплаквайте след това лицето! Да, малко дълга е тази процедура по премахване на грима, но кожата не трябва да остава лепкава. Спазването на това правило ще ви възнагради с добри резултати!

Грешка 4Не прекалявайте с ексфолиантите! След като измиете лицето си и го изплакнете правилно, трябва и да го подсушите. Движенията трябва да са щадящи за кожата. Дали да използвате ексфолианти? Най-много веднъж седмично ( това зависи от типа кожа). Не пропускайте да ползвате по-мек ексфолиант, ако лицето ви се е чувствало напрегнато при използването на такъв предишен път (ако подкрепяте използването на ексфолиант).

Грешка 5 - Почистващите кърпички са лесният начин за почистване през нощта. Въпреки това, според дерматолога "те могат да бъдат решение за отстраняване на проблеми, например при пътуване, но  за предпочитане са  конвенционални почистващи препарати". Защо? "Защото съществува риск от бактериално замърсяване", освен ако всяка не е в индивидуална опаковка.

Грешка 6 - Добър рефлекс на красотата е да се правят  маски за лицето поне веднъж седмично. Въпреки това "внимавайте да не изберете маски, съдържащи твърде много добавки (парфюми и т.н.), които могат да бъдат алергични", предупреждава д-р Марк. Необходимо е "винаги да изберете подходящата маска за своя тип кожа, а именно овлажняваща и богата маска за суха кожа и маска, по-скоро изсушаваща или ексфолираща за мазна кожа".

Грешка 7 - Според д-р Марин Марк "не е необходимо да се променя ритъма на грижа за лицето, ако той работи". От друга страна, според сезоните, вие може да увеличите или намалите грижите си за лицето. Така че, предпочитайте подхранващата  грижа през зимата и хидратиращата през лятото, за да се ориентирате за нуждите на вашата кожа.

Грешка 8 – Не прилагате правилно вашия почистващ лицето продукт? Твърде много или недостатъчно? Необходимо е да знаете как да дозирате продуктите си за ежедневна хигиена за кожата. За пенещ гел: ползвайте колкото лешник в кухината на дланта, върху намокрено лице за по-добро разпенване. За мицеларната вода "напояването на памучния тампон е повече от достатъчно". Без изплакване за този продукт. Ако имате съмнения относно продукта си, прочетете внимателно съветите за употреба в неговите указания, за да не правите грешки.

Грешка 9 – Не сте избрали точния почистващ лицето продукт? Правилният продукт за разгримирване/почистване на кожата зависи от типа кожа и навиците за тоалет, които вие имате. Почистващите гел-крем, олио и мляко са по-подходящи за суха кожа. Съответно мицеларната вода е предпочитана за мазен/смесен тип кожа. За тези, които предпочитат просто да си измият добре лицето със сапун, не е необходимо да променят навиците си, стига да използват подходящия за своя тип кожа сапун. Но "не забравяйте прилагането на овлажняваща козметика или такава, от която кожата ви има нужда!

Грижата за лицето е грижа за нашето здраве! Излишните килограми вредят на здравето ни. Моля, разгледайте нашия сайт, за да видите продуктите, които ви предлагаме за контрол на теглото! 🙂

Comments are closed.