КАК ДА ЗАДЪРЖИМ КИЛОГРАМИТЕ, КОИТО СМЕ СВАЛИЛИ ЗА ЛЯТОТО?

Няколко много прости съвета:Младо семейство се забавлява в плувен басейн, скачайки, играейки във водата

 1. Когато се храните, използвайте десертните чинии за сервиране, а не големите. Така със сигурност ще намалите обема храна при всяко ядене. Така или иначе, ние по-често сме склонни да приемаме повече храна, отколкото ни е нужно и това предложение е семпъл начин да се ограничим!
 2. Хранете се бавно – дъвчете по-дълго и се наслаждавайте на всяка хапка – така сигналите за ситост ще достигнат навреме до мозъка ни, преди да сме приели ненужно по-голямо количество храна. А и избраният десерт, с който ще се изкушим да завършим храненето си, ще е по-лек, така че да не се чувстваме много „виновни”.
 3. На-много едно ядене на ден с месо! С нашия заседнал начин на живот ние не се нуждаем от месо на всяко хранене. Веднъж на ден е напълно достатъчно, в идеалния случай на обяд. А, на вечеря – зеленчуци, зърнени храни и храни, богати на скорбяла – спагети, макарони, картофи (не пържени), ориз (кафяв), киноа, хляб (пълнозърнест), леща … (всичко зависи и от начина на приготвяне-с по-малко добавена мазнина и т.н.) Два пъти седмично заменяйте месото с риба. Предпочитайте разнообразни меса, не само свинско или телешко, а и птиче, заешко …
 4. Не пропускайте закуската – филийка пълнозърнест хляб, плодове, обезмаслени млечни продукти … По този начин ще избегнете изкушенията като сладолед, кроасани, тортички …, които разбира се, ще си позволявате понякога, но рядко – по повод, за да си доставите награда или удоволствие.
 5. Не на сладоледа, да на сорбето/шербета! Сладоледът е с много добавена захар и мазнини. Сорбето е плодове и плодова захар. Разликата е както между сметаната и киселото мляко – първото е много по-калорично. Така че, предпочитайте йогурт пред сметановите десерти, сорбето, пред сладоледа! Това не означава пълен отказ, особено ако това би ви довело до отчаяние и депресия. Поглезете се, но рядко. Нека е изключение, а не правило!
 6. Не на алкохола и газираните напитки! Напитките не се възприемат от организма ни като храна. Така че, калориите от тях са калории в повече, което веднага проличава на кантара. Уви, има само едно решение – отказ от алкохол и газирано! Ограничете соковете от плодове, богати на захар. Не консумирайте сокове с добавена захар!
 7. Движете се!
 • Ходете боси по плажа, за да оформите прасците си.
 • Ходете във водата, за извайване на бедрата.
 • Плувайте, дори и водата да е хладка, това стимулира кръвообращението и е идеално за уморени крака.
 • Правете упражнения във водата. Това прекрасно тонизира.
 • Джогингът е отлична активност, за която се нуждаете само от чифт удобни спортни обувки.
 • Направете си семейна разходка с колела.
 • Играйте тенис или на топка с децата си.
 • Просто използвайте всяка възможност, за да се движите – ходете пеш, изкачвайте стълбите, открийте удоволствието от домакинската работа, градинарствайте…
 • Правете упражнения в леглото, от седнало или изправено положение …

Има хиляда и едно неща, които може да правите това лято!

За тези, които все още не са достигнали желаните килограми, които да поддържат, препоръчваме 40 дневен режим с Z-2 програма РедукцияКакао и Плодови аромати – които ще откриете в аптечната мрежа или в магазина на сайта ни. Успех!

Comments are closed.