КАНТАРЪТ- Да се претегля ли?

кантарче за контрол на теглотоПознавате го – вашия най-добър приятел или неприятел, спътник през целия живот на мнозина от вас.  Досещате ли се за кого говорим? Ами да, това е вашето кантарче. Но колко често трябва да поглеждаме към него? Няколко пъти на ден, всяка седмица … ? Кои са грешките, които често правим и кои са верните стъпки? Ето и отговирите:

  • Правилният избор на кантар:

Защо да се теглим? – Това ни дава информация за нивото на нашите килограми. Теглото ни е индикатор за много патологии. Без да се вманиачаваме, претеглянето е полезно. На пазара има богат избор на различни кантари – механични, цифрови, електронни, с една или множество функции. Може да изберете такъв, който ви показва само теглото или кантар, който мери %мазнини, мускулна маса, индекс за телесната маса, основен метаболизъм … Достатъчно е да вкарате вашата възраст, пол, някои мерки и данните се изчисляват. Изборът на кантар е според предпочитанията и бюджета на всеки.

  • Две основни правила за обективност на резултатите:

1. Не  поставяйте кантара върху неравна повърхност (като килим, например), а нека е върху паркета или теракота.

2. Кога да се претеглите? – Сутрин на гладно, без обувки и тежки дрехи – така най-лесно се постига еднаквост в условията. Претегляте се и прибирате кантара до следващата седмица. Не се вторачвайте в цифрите след десетичната запетая, запомнете кръглото число на теглото си! Не се теглете след хранене, защото погълнатото количество храна ще окаже влияние върху теглото ви. Не се теглете след спорт – организмът ви е изгубил определено количество вода и също няма да получите обективни данни (Някои се теглят преди и след спорт, за да имат представа за количеството загубена вода, за да се хидратират правилно, докато спортуват).

  • Защо да не се теглим всеки ден?

Просто, защото теглото ни често временно варира от количеството и качеството на приеманата храна, от нивото на стрес, от физическата активност, от външната температура, от водата в организма ни, от менструалния цикъл при жените и други фактори, влияещи върху теглото. Теглете се един път седмично!

И най-вече: не се отчайвайте, ако показаното тегло не е това, което сте очаквали. Не унивайте, не си разваляйте деня, който е единствен и неповторим. Гледайте напред и не принизявайте усилията си! Кажете си, че следващата седмица резултатът ще е по-добър!

Ако искате да редуцирате излишните килограми, може да ни се доверите и да опитате с нашата хранителна добавка Програма Z-2 Редукция Какао (или плодови аромати). Много хора са се уверили в действието й и споделят с нас за постигнатите резултати. Благодарим им, опитайте и вие!

Comments are closed.