ЛЯТО БЕЗ ПЛАНИРАНА ВАКАНЦИЯ

Деца си играят в свободното време, миейки гумите на колатаНе сте направили планове за почивка, екскурзия, екзотично пътуване … Трябва ли това да ви натъжава и дори да изпитвате неудобство от това?

Защо не направите това лято страхотно с или без предплатена ваканция!

Всичко е в нашата глава!

Със сигурност познавате хора, които излизайки в отпуск са направили строг график на всичко: екскурзии с водач, планувани нови места за всеки ден, задължителни спортни занимания, нощен живот … Не искат да пропуснат нито миг и са запълнили ваканцията си като циганско бакърче (това нали няма да го вземете за расизъм). Други отиват на вилата и започват с ремонти, почистване на басейна, косене на трева … Тази ваканция ли ви липсва?

Сами си създайте усещане за ваканция:

  • Забравете ежедневните грижи, скрийте документите, не мислете за наложащите ремонти(все ще им дойде времето), сведете пране, готвене, домакинстване до минимално обслужване. Поне за 2 седмици, освен ако не сте си заделили 3 или дори 4!
  • Проверете графика на приятелите си, така че да са налични в периода на вашия отпуск, за да не се чувствате сами и да може заедно да споделите весели мигове.
  • Проверете културните афиши във вашето населено място – със сигурност ще срещнете някои фестивали, кино, театър или опера на открито, велопоход, туристически маршрути, гостуващи артисти … Направете списък на тези събития, които не искате да пропуснете и го окачете на видно място, за да се подсещате. И не забравяйте да се ги съгласувате с вашите приятели! Още един бонус на тези прояви е, че обикновено не изискват висок бюджет!
  • Разгледайте работното време на онези обекти във вашия град, които скоро не ви е оставало време да посетите – плувен басейн, библиотека, музеи, курс по йога или танци, студио за масажи, кулинарен курс …
  • Уикендите са истински празници, особено когато са наситени с нови активности – правене на снимки (сред природата или интересна градска среда, не селфита, разбира се), рисуване на открито, събиране на билки …
  • Използвайте интернет само толкова, колкото да откриете интересни събития и места, които да посетите.
  • Да даряваш е наслада! Ако сте от онези хора, които не са склонни да се радват на живота егоистично, действайте със сърцето си. Посетете дом за възрастни хора, които ще се зарадват на малко внимание, изгубени в своята самота. Или дарете частичка обич на деца, изоставени от родителите си.
  • Има и такива моменти, в които най-ценното е да не трябва да правиш нищо – просто си мързелуваш с книжка в леглото или се излежаваш край някой басейн, пробваш се да медитираш …

Всички тези активности (или понякога липсата на активност), които са различни от ежедневието ви, ви зареждат с енергия и ви карат да се чувствате по-живи. Нужни са малко усилия, желание и изобретателност, за да се насладите на вашата почивка, без тя да е свързана с планувана нанякъде ваканция. Ако сте успели, това ви дава шанса да успеете да превърнете и всеки уикенд в едно забавно малко „бягство”.

А, не е ли време за една диета, освобождаваща ви от излишните килограми? Моля, разгледайте сайта ни, със сигурност ще сме ви полезни!

Comments are closed.