МОЖЕМ ЛИ ДА СПАЗВАМЕ ДИЕТА ПО ВРЕМЕ НА ПОЧИВКА?

Красиво момиче качено на дъска на борд, се упражнява да кара сърф и успешно да гори калорииСпазването на диета по време на ваканция съвсем не е еретична мисъл. Да, обстоятелствата не са особено благоприятни, но можем да се придържаме към прости правила, с които вместо да качим, ще свалим някой и друг килограм.

От дълго време сте си казали, че трябва да започнете ограничителен хранителен режим, но все не намирате подходящия момент. Килограмите се трупат и мисията започва да изглежда все по-невъзможна. Да, подходящ претекст за отлагане винаги се намира. Ето няколко полезни мотивационни съвета по време на почивка, за да настроите мислите си към сваляне на килограми:

  • На почивка сте в семейната вила или при приятели, където да приготвяте сами храната си е част от удоволствието. Не се нуждаете от много ограничения – в сезона на плодовете и зеленчуците изборът е голям. Отделно, да се отиде на местния пазар е част от приятното задължение, което изразходва калории – вървите пеш, запознавате се със самите производители и научавате интересни неща от тях, избирате внимателно най-пресните и най-вкусни храни (занимание доста различно от това, да влезете набързо в най-близкия супермаркет и да накупите наличното). Основно правило, което трябва да спазвате е да приготвяте лека храна, с минимално количество мазнина (в т.ч. олио, зехтин, масло). За децата не е нужна диета, на тях намажете обилно филия с масло, овкусете подобаващо салатата, предложете им зърнени закуски – според апетита им.
  • Когато сте на хотел или в клубна база? Понякога сте на ол инклузив, или сменяте често гурме ресторанти, или просто около вас изобилства от предлагане на храна и да се лишите е незаслужено трудно. В основата на загуба на тегло е да се яде бавно! По време на почивка не сте ограничени от работни графици, затова и застояването край масата за хранене естествено е по-дълго. Ето защо, да сдъвквате добре храната е от съществена полза – подпомагате храносмилането си, позволявате на рецепторите за вкус и ситост да получат нужните сигнали и разбира се, хранете се по-бавно и приемате по-малък обем храна.
  • От съществено значение е физическата активност! Липсата на физическа активност се сред основните причини за повишаване на теглото. Когато сте на работа и бързате за ангажиментите си вкъщи, все не успявате да отделите нужното време за фитнес, тренировки. Сега е благоприятният момент да се запишете във фитнес залата на хотела или за тренировка на някое от наличните игрища (футбол, тенис, волейбол …, та дори и голф). Ако сте на море, имате чудесната възможност да плувате на воля или да се разхождате дълго, изучавайки плажната ивица, а ако сте на планина – правете преходи, радвайте се на природата! Точно по време на ваканция, имате благоприятната възможност да увеличите своята физическа активност (без значение дали сте или не на диета)!
  • Ако сте на море – може да плувате по-дълго (без времевите ограничения на градския басейн). Може да се разхождате по брега, с потопени наполовина крака в морската вода и усилието е полезно дори за разширени вени, по мокрия пясък, ходейки на пръсти, за постигане на по-хубава фигура или просто да събирате мидички – клякате, ставате, ходите – все полезни движения, различни от дългото лежане на хавлията/шезлонга.
  • В провинцията или на планина – увеличете времето и натоварването на разходките!
  • В клубна база – имате чудесната възможност да се насладите, практикувайки любимия си спорт.
  • Независимо каква почивка сте избрали – вечерите ви не се изчерпват с гледане на телевизия. Похапнали сте вкусно на вечеря – направете си приятна разходка под звездите, потанцувайте … има толкова различни прекрасни занимания, когато сме на почивка! В ритъма на танца, в ласките на любовната игра, в играта на топка с приятели … включвайки всички мускули, ще изгорим много калории, ще си прекараме страхотно!

Чрез комбиниране на лека, балансирана диета, бавно хранене, естествено повишаване на физическата активност, няма причина да качите килограми, напротив, може да отслабнете по време на почивката си! И не забравяйте – не сте тръгнали на алкохолен туризъм!

За тези, които искат да свалят килограми преди ваканцията, нека се възползват от режима ни с Редукция Какао и Плодови аромати. Спазвайки гореизброените правила, ще сте сигурни, че няма да изгубите формата си и след това!

Успех!

Comments are closed.