НАШТЕ 10 АНТИ-ХОЛЕСТЕРОЛ ДЕЙСТВИЯ

здравен картон за показатели възраст, пол и другиДобрите навици са тези, които изграждаме навреме! Но, разбира се, ако имате висок холестерол, никога не е твърде късно да се започне…

  • Има достатъчно много храни с високо съдържание на холестерол – масло, жълтък, меса, сметана, карантия … Това съвсем не означава да се откажем завинаги от тях. Вълшебната думичка тук е БАЛАНС. Добре е да не ги включваме заедно в едно и също ядене и да ги намалим максимално. В краткосрочен план това означава да внимаваме какво приемаме през деня, а в дългосрочен - да организираме правилно седмичното си меню …
  • Рефлексът да четем етикетите съвсем не е за пренебрегване. Така ще отстраним от менюто си преработените храни с високо съдържание на наситени мастни киселини, както и тези, които съдържат трансмазнини (хидрогенирани мазнини), които са вредни за здравето!
  • Да консумираме разнообразно месо – не само говеждо или свинско, но и птиче, заешко … И за предпочитане по-постни порции месо. Все пак, обърнете внимание, че съвсем не е необходимо всяко ядене и всеки ден да се яде месо!
  • Чудесен начин да не злоупотребяваме с месото е да консумираме редовно риба. Богата на Омега-3, рибата е отлична за здравето. Яжте два пъти седмично.
  • Холестеролът е изключително животинска молекула. Следователно, растителните продукти не го съдържат, дори когато са богати на мазнини, например авокадото. Яжте достатъчно плодове и зеленчуци!
  • Когато готвим е добре да ограничим употребата на масло – по-добре да се фокусираме върху полиненаситените мастни киселини. Да използваме зехтин и рапицово олио за сметка на слънчогледовото и фъстъчени масла. И най-вече да се стремим да готвим на пара, във фолио, в уок …
  • Физическата активност е от съществено значение за доброто здраве. И тук съвсем не става въпрос за спортни постижения, а за редовна двигателна активност – например, 30 минути стегнато (бързо) ходене пеш. Движете се всеки ден!
  • Стресът увеличава сърдечната честота, отслабва имунната система …, както и увеличава нивата на лошия холестерол. Бъдете дзен!
  • Предпочитайте домашно приготвената храна – сами контролирате количествата добавени мазнини, захар, сол!
  • Редовно следете нивото на холестерола си и се вслушвайте в съветите на вашия лекар, защото холестеролът не е величина сама за себе си, а е свързана с възраст, тегло, кръвно налягане, диабет, фамилна обремененост и т.н.

 

Излишните килограми са враг за здравето! Ние искаме да ви помогнем в надпреварата с тях, произвеждайки хранителната добавка Z-2 програма Редукция за контрол на теглото и предлагайки ви проста схема на прием. Опитайте!

Comments are closed.