Обиколка на талията: храни, които да се избягват

Жена, която се грижи за обиколката на талията и се радва на обичка на пъпаОбиколка на талията: храни, които трябва да се избягват

Дебелата подкожна мастна тъкан е висок рисков сърдечно-съдов фактор. Например жените с обиколка на талията над 88 см, а за мъжете над 102 см, са изложени на по-висок риск от високо кръвно налягане, лош холестерол, диабет, инфаркт. Някои храни, консумирани в излишък или прекалено често, стимулират образуването на тази коремна мазнина. Да разгледаме основните заедно с френската диетоложка Натали Беднар.

Сирена/Кашкавал

Макар и да са богати на протеини и калций, сирената/кашкавали са богати и на мазнини (например ементал съдържа 30%, гауда 27%, бри 28%, козе твърдо 35%, козе меко 21%). Ето защо, трябва да ги консумираме в по-малки количества и не толкова често.

Деликатеси

При средно съдържание на мазнини от 17% , деликатесите помагат да се поддържа коремната мазнини, особено ако се консумират в излишък и често. Сред най-богатите на мазнини и следователно тези, които да избягваме, са сушените колбаси, салам, гъши дроб.

Фабрични сладки и бисквити

Промишлено произведените сладки изкушения съдържат голям процент мазнини от категорията транс мастни киселини. Те са тези, които стимулират натрупването на коремна мазнина и увеличават риска от сърдечно-съдови заболявания.

Зърнени закуски

Така предпочитани сутрин с млякото от децата, а защо не и от много възрастни. Обикновено се избират тези, които имат допълнително овкусяване с мед, шоколад, карамел и пр. Така, те имат много високо съдържание на захар (средно 76 грама въглехидрати, включително 26 грама захар). С много висок гликемичен индекс те подпомагат бързата трансформация на захарта, която не може да се усвои от организма и се натрупва под формата на  мазнини, особено в черния дроб.

Сладки продукти и сладки напитки

Захарта, сладкарските изделия, подсладените напитки и пр. са така често употребявани, дори пристрастяващи за някои. Когато се консумира в излишък и многократно, захарта стимулира натрупването на мазнини в черния дроб.

Готови храни

Промишлено приготвените храни, често имат недостатъка, че са с ниско съдържание на протеини и прекалено много рафинирани нишестета, ненаситени мазнини, сол и дори захар. Идеална смес за насърчаване на коремните мазнини .

Коктейлни бисквити, чипс ...

Бисквитите са много богати на въглехидрати (60 до 65%), но също така и на мазнини (средно 20%), особено наситени мастни киселини, точно като чипс (приблизително 27%). Тяхното богатство на сол събужда нашите вкусови рецептори, които искат повече. Този експлозивен коктейл е идеален за развитие на коремната мазнина!

Рафинирани продукти с ниско съдържание на фибри

Рафинирани или "бели" продукти, на които са били отстранени повечето минерали, витамини и влакна, представляват интерес за производителите, тъй като те се съхраняват по-дълго. За нашето здраве те имат особения недостатък на причиняване на хипергликемичен ефект, който означава, че те силно повишават нивото на кръвната захар . По-малко засищащи, отколкото необработените продукти, а в същото време водят до наддаването на тегло, особено на нивото на коремната лента.

Храни с висок гликемичен индекс

Проучванията показват, че храни с висок гликемичен индекс (захар, бонбони, бял хляб, зърнени храни за закуска, бързо сваряващ се ориз и др.) предизвикат рязко покачване на кръвната захар и на инсулин. Но този хормон, който регулира кръвната захар , улеснява съхраняването на мазнини в организма и особено натрупването им в областта на корема.

Почти навсякъде не пропуснахме да отбележим, че тези храни трябва да се консумират по-оскъдно, което не ги прави забранени. Но, ако сте в етап на диета за намаляване на телесната маса, не посягайте към тях. Включете ги внимателно в менюто си на по-късен етап, когато сте привикнали да се храните разнообразно и умерено. За да ви помогнем в процеса на контрол на теглото, ние сме разработили невероятен микс от хранителни вещества, които предлагаме като хранителна добавка Z-2 програма Редукция. Може да се запознаете с нашите продукти в сайта ни, а ако харесате фейсбук страницата ни, ще получавате интересни статии и клипчета, свързани със здравето и не само. Успех в битката с излишните килограми!

Comments are closed.