По-дълъг живот на сърцето със Средиземноморската диета

В края на м.август тази година, в Рим, на конгреса на Европейските кардиологични дружества, чесън, домати, босилек, зехтин, Средиземноморска диетабяха изнесени резултатите от проучване, продължило 7 години, обхващащо 25 000 италианци с исхемична болест на сърцето или с анамнеза инсулт. 

Проучването показва, че хората, които се придържат към Средиземноморския модел на хранене, са значително по-малко изложени на смъртоносен риск от сърдечно-съдови заболявания. То доказва, че колкото повече пациентите се придържат към Средиземноморската диета, толкова техния риск от загуба на живот намалява (с 37%), в сравнение с тези, които почти не спазват този хранителен режим. Разбира се, взети са под внимание и всички други рискови фактори като пол, възраст, образование, тютюнопушене, физическа активност, хипертония, висок холестерол, диабет, рак и т.н

Средиземноморската диета е лесна за изпълнение, още повече че при нея няма забранени храни, броене на калории и други ограничения. Просто при нея се обръща особено внимание на консумирането на плодове и зеленчуци, пълнозърнести храни, семена, бобови растения, риба, зехтин, чесън, лук, подправки, билки и др. за сметка на червеното месо, животинските продукти, захарни изделия, консервирани продукти и колбаси.

Всяка промяна е трудна, но всяка постепенна крачка във вярната посока, последователността от стъпки, изграждането на правилно поведение в дългосрочен план – това е начина на нашия разумен избор!

Средиземноморската диета е, както начин на хранене, който е превенция за първа проява на сърдечно-съдов инцидент, така и вторична превенция, за да се предотврати рецидив.

Много проучвания показват, че ползите от Средиз
емноморската диета
се простират и върху: превенция от рак, болест на Алцхаймер, депресия, наднормено тегло, диабет и т.н.

Ако сте с наднормено тегло и искате да свалите повечко килограми, преди да изберете Средиземноморската диета като модел за разнообразно хранене, можете да направите 40 дневен курс с нашите продукти от Z-2 програма Редукция – с вкус Какао или Плодови аромати. Можете да ги откриете в аптечната мрежа или да ги закупите от нашия електронен магазин. Много хора вече ни се довериха, опитайте и вие!

Comments are closed.